Csecsemőkor

A csecsemőkor legjellemzőbb vonása, hogy testi csatornákon, viselkedésen, érzelmi jelzéseken keresztül kommunikálhatunk a kisbabával. Ezek segítenek a nehézségekben való tájékozódásnál is, hiszen a szavak még nem állnak rendelkezésre.

A problémák leggyakrabban az életritmus kialakulása körül jelentkezhetnek, az evés, alvás, megnyugtathatóság zavaraiban, vagy olyan testi tünetekben, melyek szervi háttere kizárt. Mindez természetes módon aggodalmakat szül az anyákban, elbizonytalaníthatja őket alakuló anyaszerepükben, ami a tágabb családra is kihat.

Problémát okozhat a szülőknek a gyermek valós testi betegsége és az e körüli aggodalmak.

Ebben az életszakaszban a gyerekek különösen érzékenyen reagálnak a felnőtt környezet, kiemelten az anya érzelmi állapotaira. Csecsemőkorban az anya jelenléte nélkül nem lehetséges hatékony változás, ehhez igazodnak az ajánlott terápiás módszerek.

Terápiás módszereink:

  • Anya-gyerek konzultáció (apákkal is), ahol a beszélgetés az anyával a csecsemő jelenlétében zajlik, igény szerint az apák részvételével
  • Szülőkonzultáció : Minden életkorban lehetőség a szülőknek, hogy ők kapjanak választ a gyermekükkel kapcsolatos kérdéseikre.
Bejelentkezés: